Zakelijk geld lenen met BKRZakelijk geld lenen met BKR

Er zijn veel mensen die op zoek zijn naar mogelijkheden om goedkoop geld te lenen. Het kan hier bijvoorbeeld gaan om een totaal nieuwe lening of het vervangen van een bestaande lening. Doorgaans wordt de consument sterk afgeraden om een lening af te sluiten zonder BKR (Bureau Krediet Registratie), en dus automatisch aangeraden om er één af te sluiten mét BKR. Ook als je een zakelijke gebruiker bent kun je een lening afsluiten.

Het BKR registreert alleen schulden c.q. consumptieve kredieten die met natuurlijke personen zijn gesloten. Een eenmanszaak valt hier wel onder, maar bijvoorbeeld een besloten vennootschap niet. Het verkrijgen van zakelijk krediet is echter sowieso een lastige klus.

Elke zelfstandige ondernemer is wel eens op een onprettige manier met de neus op de feiten gedrukt als die een lening probeerde af te sluiten voor zijn bedrijf, maar ook privé: de kredietverstrekker eist meestal 3 jaarrekeningen en gaat dan meestal van een positief resultaat uit.

Ook wordt er gekeken naar de privé-situatie van de aanvrager : ook al heeft men een florerend bedrijf, indien men een negatieve BKR registratie in privé heeft, dan wordt hier wel degelijk rekeningen meegenomen in het wel of niet verlenen van krediet.

Zo kun je – via die achterdeur – toch spreken van BKR zakelijk !Wanneer je een lening met BKR wilt afsluiten, dan zul je een aanvraag moeten doen. Je bent verplicht om een BKR toetsing te doen, waaruit zal blijken of je aanvraag wordt goedgekeurd of juist niet.

De BKR registratie volgt als de lening eenmaal is aangegaan. Het kan ook voorkomen dat je een negatieve BKR registratie krijgt. Ervan uitgaande dat je een BKR registratie hebt zonder negatieve codering, dan kun je snel en goedkoop geld lenen bij geldverstrekkers, mits je natuurlijk ook voldoet aan de overige voorwaarden.