Veilig en voordelig geld lenen met deze 5 tips

Wil je geld lenen, dan zijn er voldoende banken en kredietverstrekkers die je verder kunnen helpen. En als je goed nadenkt over de instantie die je gebruikt en de overeenkomst die je afsluit, dan is dit een uitstekende manier om in een korte tijd aan geld te komen. Iedereen die geld leent weet dat ze uiteindelijk meer afbetalen en het is zaak om dat bedrag zo laag mogelijk te houden. Ga jij geld lenen, dan doe je dat met de onderstaande 5 tips zo veilig en voordelig mogelijk.

1.      Geld lenen: controleer de vergunning

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is een onafhankelijke instelling die de kwaliteit van kredietverstrekkers waarborgt. Zij waarschuwen regelmatig over illegale verstrekkers en helpen je bij het uitkiezen van een correcte instantie. De AFM geeft vergunningen uit aan kredietaanbieders die wel in orde zijn. Controleer dus altijd of de instantie deze vergunning heeft. Je wilt geen geld lenen bij een aanbieder die later illegaal blijkt te zijn.

2.      Een lage rente is niet altijd het voordeligste

Als je kredietverstrekkers gaat vergelijken, dan is het aanlokkelijk om direct de instantie uit te kiezen die de laagste rente aanbiedt. Uiteindelijk zijn dit echter niet altijd de meest voordelige leningen. Zie je een lage rente die eigenlijk te mooi is om waar te zijn, loop dan de voorwaarden goed door. Meestal is deze rente maar beperkt geldig en gaat het na een x aantal maanden of een jaar sterk omhoog. Geld lenen doe je bij de aanbieder waarbij je uiteindelijk het minste betaalt en niet bij de aanbieder die je de laagste rente geeft.

3.      Een comfortabel maandbedrag

Ga je geld lenen, dan betaal je dat maandelijks terug. Een maandbedrag waarbij je je niet comfortabel voelt en dat je elke maand grijze haren bezorgt, is te hoog. Dat betekent dat je meer geld hebt geleend dan dat je je eigenlijk kunt veroorloven. Denk dus goed na over het maandbedrag en beoordeel of je dat in de toekomst ook nog kunt betalen. Wat als er iets gebeurt, is het dan een bedrag dat onmogelijk is om bij elkaar te rapen? Leen niet te veel en laat het maandbedrag je geen financiële problemen veroorzaken.

4.      Kopen op afbetaling is vaak nadeliger

Als je een nieuw apparaat koopt, of een nieuwe auto, dan is het vaak mogelijk om deze op afbetaling aan te schaffen. Dit is een regeling die je in de winkel of bij de dealer afsluit. Het is een bijzonder gemakkelijke manier om geld te lenen, want je regelt alles in één keer. Kopen op afbetaling is vaak minder voordelig dan wanneer je een lening af zou sluiten. Kies dus niet automatisch voor gemak.

5.      Vergelijk aanbieders

Ga je geld lenen en wil je de beste voorwaarden, dan is het maken van een uitgebreide vergelijking van het aanbod erg belangrijk. Alleen door meerdere offertes op te vragen en aanbiedingen te beoordelen kun je zien welke lening voor jou onder de streep het voordeligste is.

Wees de eerste die reageert op "Veilig en voordelig geld lenen met deze 5 tips"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*