Hypotheek met BKR registratieHypotheek met BKR registratie

Zodra u een hypotheek zoekt en er een gaat aanvragen, wordt door de hypotheker aan de hand van de inkomensgegevens en financiële verplichtingen vastgesteld of u wel kunt voldoen aan de betaling van de maandelijkse hypotheeklasten.

Ook wordt er gecontroleerd bij het Bureau Krediet Registratie of u daar bent ingeschreven, en zo ja met welke gegevens. BKR hypotheken zijn hypotheken voor mensen met een achterstand bij de Bureau Krediet Registratie, de BKR.

Deze aanbieders zijn bereid uw financiële situatie samen met u door te nemen. Vaak wordt er dan gekeken of het mogelijk is voor deze mensen om een hypotheek te realiseren. Zo kunnen deze mensen ook hun dromen uit laten komen, bijv. een nieuwe keuken, of een nieuw huis.

Als iemand een BKR notering heeft, is het belangrijk om te weten welke notering. De betreffende persoon kan dit simpel achterhalen door naar de bank te gaan en een BKR-uittreksel op te vragen.

Als iemand een A1 of A2 notering heeft, zijn er vaak hypotheken te vinden die toch afgesloten kunnen worden ondanks een BKR notering. Deze hypotheken bieden een gepaste hypotheek aan.

Bij sommige van deze hypotheken is het wel belangrijk dat lener de achterstand heeft ingehaald, dus dat willen zeggen dat de herstelcode op het BKR dossier zichtbaar is. Helaas kunt u niet overal terecht met een A3 of A4 notering.