Doorlopend krediet BKRDoorlopend krediet BKR

Het BKR, dat staat voor Bureau Krediet Registratie, houdt een systeem bij inzake de kredieten die je hebt. In dit geval vallen onder krediet niet enkel leningen van geld, maar ook van bijvoorbeeld winkelkaarten, telefoonabonnementen en zaken als je creditcard. Deze worden allemaal geregistreerd bij het in Tiel gevestigde BKR.

Een doorlopend krediet is voor je geschikt als je nog niet exact weet hoeveel je wilt lenen en dus belang hebt bij een flexibele lening. Meestal nemen mensen een doorlopend krediet als zij over een langere periode meerdere uitgaven moeten doen waarvoor krediet nodig is.

Wat betreft de (variabele) rente ben je bij een doorlopend krediet over het algemeen het voordeligst uit. Hierdoor is deze leenvorm, waarbij je afspreekt dat je tot een bepaald bedrag mag gaan lenen, één van de meeste populaire.De meeste verstrekkers van krediet hebben de verplichting om bij het BKR melding te maken van de kredieten die zij hebben verstrekt en aan wie zij dit hebben gedaan.

Op datzelfde moment worden afspraken gemaakt over maandelijkse betalingen. Als je al bij het BKR staat geregistreerd, dan zal de kredietverstrekker eerst kijken of je kan voldoen aan de betalingsplicht. Hiermee voorkomt hij of zij overbodige risico’s.

Als je een doorlopend krediet afsluit wordt dus een akkoord bereikt over een maximum leenbedrag. Vervolgens kun je zelf bepalen hoeveel, wanneer en om welke reden je geld gaat lenen. Hetgeen je aflost kun je meteen weer opnemen en de looptijd van een doorlopend krediet is onbepaald.