De beste manier om jouw lijfrente uitkeren

Een lijfrente uitkeren gebeurt steeds vaker. Steeds meer mensen in Nederland kiezen ervoor om een eigen lijfrente op te bouwen tijdens hun werkende jaren. Dit is niet voor niets. Een lijfrente uitkeren geeft een aantal voordelen die normaal sparen niet geven. In dit artikel vindt jij alle informatie die jij nodig hebt om meer te weten te komen over wat een lijfrente is en hoe jij jouw lijfrente kan laten uitkeren.

Wat is een lijfrente?

Een lijfrente is een financieel product wat iedereen in Nederland kan opbouwen. Wanneer jij in Nederland met pensioen gaat, kan je jouw inkomen regelen via verschillende stromen. Iedereen bouwt standaard een AOW op in Nederland. Dit is een uitkering die wordt uitgekeerd aan gepensioneerden door de overheid en het potje wordt gevuld door het belasting wat iedereen betaalt. Naast de AOW, bestaat er ook een pensioenfonds. Dit fonds wordt meestal door jouw werkgever gevuld, aangezien zij een klein deel van jouw maandelijkse inkomen voor jou aan de kant houden en geven aan jouw pensioenfonds. Mocht jij naast deze twee opties wensen om nog een derde fonds op te bouwen, dan kan dat. Wanneer jij met pensioen gaat kan jij jouw lijfrente laten uitkeren wanneer jij dit persoonlijke fonds hebt opgebouwd. Maar wat zijn de voordelen van een lijfrente laten uitkeren?

Jouw lijfrente laten uitkeren

Een lijfrente laten uitkeren kan gemakkelijk, maar je moet echter wel op tijd weten dat jij dit fonds voor jezelf wilt opbouwen. Net zoals je normaal zou doen met een spaarrekening op jouw bankrekening, zet jij iedere maand of ieder jaar een deel van jouw inkomen aan de kant. Dit geld komt, net zoals spaargeld, terecht in een specifiek spaarpotje, alleen kan jij niet zomaar aan dit geld komen. Een lijfrente wordt namelijk pas uitgekeerd zodra jij jouw pensioen bent gaan starten. Wanneer jij met pensioen gaat kan jij jouw lijfrente laten uitkeren zodat jij kan rekenen op verschillende inkomens. Jij kunt SynVest inschakelen om jouw fonds te openen. Dit beleggingsfonds helpt jou graag verder met het beheren van jouw lijfrente. Nu vraag je je wellicht af waarom je zou moeten sparen via een lijfrente in plaats van via een normale spaarrekening. Het antwoord hierop is simpel.

Het grote voordeel van een lijfrente

Wanneer je een lijfrente hebt opgebouwd, kan jij rekenen op belastingvoordeel. Belastingvoordeel zal voor bijna iedereen plezierig klinken. Dat is het ook zeker. Wanneer jij een lijfrente laat uitkeren profiteer jij van een belastingvoordeel die jij niet zou ontvangen wanneer jij het geld zelf hebt gespaard via een eigen spaarrekening. Dit komt omdat jij geen belasting betaalt over het bedrag wat jij destijds aan de kant hebt gezet voor jouw lijfrente. Je betaalt pas belasting over jouw geld wanneer jij jouw lijfrente laat uitkeren en wanneer jij het geld ontvangt. Normaliter wordt een lijfrente uitbetaald over een specifieke periode. Je kunt dus verwachten dat jij maandelijks een bepaald bedrag van het fonds op jouw rekening krijgt. Als jij wenst om jouw gehele fonds in een keer te ontvangen, dan kan dat ook. Je zult dan wel meer belasting over het geld betalen dan wanneer jij jouw lijfrente laat uitkeren verspreid over een lange periode.

Wees de eerste die reageert op "De beste manier om jouw lijfrente uitkeren"

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*